I går köpte jag en hel låda med jordgubbar, så jag har gjort sylt, saft och så gjorde jag en enkel och super god jordgubbspaj.
Jordgubbssaft med citron och vanilj och jordgubbssylt med vanilj a al leila lindholm ligger nu i vår frys och väntar på att få komma upp.
2 ägg
2dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ l jordgubbar
ca 50g smör
limekräm:
3dl gräddfil
2 msk florsocker
rivet skal från 1 lime
Värm ugnen till 175 grader. smörj en pajform.
Visps ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
Bred ut smeten i pajformen. Skölj och ansa jordgubbarna, dela dem och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
Grädda pajen i 35-40 min.
Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal.
Det blev jordgubbar över så idag ska jag göra i ordning paj som jag ställer i frysen och kör i ugnen när jag ska servera den.
Ha det så bra, kram Rebecca.
Gott..och så fiffigt och ha en reserv i frysen. Idag börjar jag semestern, ska till dina trakter en sväng. Tänkte besöka HemTGårn, där var vi ifjol sommar och vilket mysigt ställe. Ha det bra, njut av din goda paj.
SvaraRaderaKramis AnnaMaria
Gott!! Fiffigt, egentligen skulle man köpa en låda och göra som du. Himla bra idé att göra en paj att ha i frysen som är klar. Bara att skicka i spisen..
SvaraRaderaKram Maria
Smarrigt!! Med syltat o saftat...hihi...mysigt sååå! Leilas recept lät gott med anilj i..får man testa nästa gång!!!
SvaraRaderaJapp..min frys är med proppad nu!!!!
Pajen lät med go ju!!!Får prövas!
Kram Millan♥
Tack för receptet alltid kul med nya tips!! Visst är det gott med jordgubbar och allt man kan göra av dem! Ha det så bra! Stor kram från Maria
SvaraRadera