Sidor

söndag 27 februari 2011

Gi semla




Hejsan!
I dag har jag och barnen tillsammans med goa vänner varit i vår lokala Slalombacke och åkt pulka, dom har en jätte bra lekplats där man kan åka pulka, leka i borg och grilla korv så där har vi varit nästa hela dagen och visst blir man som ett barn på nytt i en stor pulkabacke.
För några dagar sen så bakade jag några lite nyttigare semlor, dom blev så små att man kunde unna sig två.... denna helgen har det inte blivit så mycket Gi för mig men i morgon är det ju måndag igen och då måste jag nog skärpa mig igen... men i morgon är jag ledig och vi väntar lunchgäster så kanske på tisdag *ler*.
Här har ni receptet om ni vill börja veckan med något gott och lite nyttigt.

50g smör
2,5dl mjölk
25g jäst
1,25dl kesella
2krm salt
2tsk kardemumma
0,75dl fruktsocker
8dl siktat dinkelmjöl
Smula ner jästen i en bunke Smält smör och värm mjölken fingervarm. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda degen. Låt degen jäsa 30min och baka sen ut 12 små runda bullar, låt dem sen jäsa i 20min. Grädda i 250grader i 7min.
När bullarna kallnat skär bort toppen och ta ur lite "bröd" vispa grädde och blanda lite av grädden med skalad, riven mandel och grädde. NJUT.

Receptet kommer från Annika Sjöö (ni vet hon som har dansat i Let´s dance). jag hittade det på hennes blogg.

Hoppas att ni haft en bra helg, ni har väl inte missat min utlottning i förra inlägget.
Ha det bra, Kram Rebecca.

8 kommentarer:

  1. Mysigt och gott!:-)

    Min man jobbar med ventilation och han tillverkar även saker av materialet man använder till just ventilation.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Hej vännen! Låter som ni haft en härlig vintersportar dag i dag! GI semla låter perfekt... tack snälla för receptet! Kramar Maria

    SvaraRadera
  3. Låter ju gott! Men måste nog börja ta mig i kragen nu o inte ens unna mig en GI.......
    Kram
    Barbro

    SvaraRadera
  4. Mmm dessa semlor måste jag bara testa. Här hemma går vi på LCHF och det är ju nästan samma sak. Har bakat en del men mycke blir enligt mig torrt och smaklöst.
    Vilken härlig dag ni verkar haft.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  5. Här bakas det inte så ofta, lite muffins kan jag slänga ihop. Bra att dom blev små, stora semlor kan vara lite stabbigt. Jag kämpar på för och slimma formen också.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  6. Åh tack underbara du för det lååånga svaret inne på min blogg! ;D Jätteroligt att få höra tips, dina erfarenheter och åsikter. Tack snälla! Det är ju ett stort projekt det där med kök och det är nog skönt att tänka igenom och planera långt innan. Särskilt med min beslutsångest ;)

    Det är jättefint utav överskåp men jag tror inte att vi skulle få plats med alla saker då, ert kök är mycket större än vårt ser det ut som =) Har ni gott om förvaringsplats tycker du?

    Åh jag håller med dig, det är makalöst att få vara den viktigaste i världen för en så underbar liten människa, jag är så tacksam. Verkligen. Å så hemskt lycklig. Man vill bara ge dem allt! Allt! Hur många år är det mellan dina pojkar?

    Vad kul med ett GI-recept, vi äter också det nu. Tackar och bockar, får prova det någon dag!

    Ha det underbar nu.
    Kram Veronica

    SvaraRadera
  7. Åh, vilka fina bilder, gillar tallriksstället, kopparna och såklart semlorna, fiffigt med GI-semla, något jag ska prova tror jag bestämt.

    //Elvira

    SvaraRadera

Tack, för att du lämnar en kommentar, du gör mig så glad! Kram Rebecca.