Igår hittade E en kakbok och då ville har genast baka, -Mamma har vi alla sakerna till dom här, ropade han. Och till slut hittade vi ett recept där vi hade alla "saker" hemma, det blev havrekakor med choklad. Tyvärr brände jag första plåten, vi har varmluftsung och utan att tänka mig för så körde jag in dom på varmluft lika länge och på samma grader som det står i receptet, jag har gjort så förut och det blir inte bra. Men jag ändrade när den andra plåten skulle in så dom blev mycket godare.
Havrekakorna ligger i min nya latteskål som jag beställt från Nordljus. Min KitchenAid står alltid framme på köksbänken, det är nog därför det alltid känns lätt och roligt att baka, och jag annvänder det jätte ofta, det är ett måste när man köpt en så dyr maskin.
.
Havrekakor
ca25 st
150g smör
2dl socker
3dl havregryn
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
100g choklad
1. rör smör och socker poröst.
2. blanda i havregryn, mjöl och bakpulver.
3. finhacka chokladen och rör i den.
4. forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. grädda i 175 grader i 20 min (inte så varmt i varmluftsugn).
.
På lördag fyller Beccashus 1 år, och det tänkte jag fira med en liten utlottning.
.
Ha det bra, kram Rebecca.
Vilken lycka.. En kitchen aid. Den är så fin så den är ett smycke på bänken :) Själv har jag en vanlig assistent... ful så den vill man inte ha framme. Men, så länge den funkar så..
SvaraRaderaKram Maria
Åh vad spännande med utlottning :) Då får man se till att hålla sig framme :)
SvaraRaderaHoppas att allt är bra med er. Massa kram
Gott, härlig kille som gillar och baka. Och äta kakorna kan jag tänka mig. Jag är ingen stor bagare, skulle nog bli det med en sån fin maskin som du har. Men jag hittade ett recept till limpa på en blogg, bara och röra ihop och steka. Finemang!
SvaraRaderaHa en fin helg vännen
Kramar
AnnaMaria
Hej och vackra bilder från ditt fina kök! Mmmm Havrekakor vad gott! Kramar från Maria
SvaraRaderaHej Becca.
SvaraRaderaMen så gulligt när ditt barn vill baka.
Och så fick ni ju så fina kakor, i morgon ska jag baka semlor för sista gången i år, till elva personer.
Vad trevligt du ser ut att ha det i ditt fina kök.
Nu önskar jag en god helg.
Kram Zara