Sidor

måndag 29 november 2010

Vanilj & ingefärspäron


Hejsan!
Hoppas att ni haft en mysig första adventshelg, det har jag. I fredagskväll så kom några av mina väninnor hit och vi hade lite glöggprovning, vi provade glögg med choklad, saffran och vanlig traditionell, jag tycker helt klart bäst om den traditionella. Vi provade glögg, åt gott och pratade långt in på natten. Tack flickor, hoppas att vi snart får tid att ses igen!
Och på söndagseftermiddag så hade vi besök av några mammor och barn som vi lärde känna när jag gick hemma med A, tyvärr så ses vi alldeles för sällan nu när alla börjat jobba igen.
Jag hittade ett recept på inlagda päron med vanilj och ingefära i en tidning tyckte att det lät gott. Jag har aldrig lagt in päron förut så jag provade och det blev jätte gott, serverade dom värmda med vispad grädde. En bra efterrätt som går bra att göra någon dag i förväg.
Vanilj & ingefärspäron.
8pers.
1kg små päron
lag
6dl vatten
6dl strösocker
en bit färsk ingefära, ca 3*2 cm
1 vaniljstång
Börja med att koka lagen, alla ingredienser i en gryta (vaniljstången ska delas och skrapas ur och ingefäran ska skalas och skivas) koka lagen i ca 10 min.
Skala päronen och skrapa skaften med kniv.
Lägg päronen i lagen och låt den sjuda till dom blivit mjuka.
Ställ grytan kallt tills päronen och lagen kallnat, lägg päron och lag i en glassburk med lock.

Ha en bra eftermiddag, kram Rebecca.

4 kommentarer:

  1. Hej vännen mmm vilka goda päron och tack snälla för att du delar med dig av receptet! Må så gott i veckan och vackra bilder! Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Dom såg väldigt vackra ut också päronen...
    Får kanske ta o prova det där, kul med något nytt ibland.
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  3. Jag är tillbaks från den mörka djungeln, så du vet. Lämnar ett litet tassavtryck. Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  4. Det var inte ett dugg mysigt med min fika ute, höll på och frysa ihjäl! Men i lördags tände vi eldkorgen ute och drack varm choklad, det var skillnad. Glöggprovning låter kul, och så göra det med tjejkompisar då blir det ju ännu roligare. Tack för bra recept, passar fint till nyår.
    Ha det
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera

Tack, för att du lämnar en kommentar, du gör mig så glad! Kram Rebecca.