Sidor

måndag 14 september 2009

Ny vecka.





Hejsan!
Ja då va det måndag igen, just nu går veckorna så fort och speciellt helgen.
Jag har jobbar lite i helgen men nu är jag ledig igen, härligt!
När man jobbar ibland så uppskattar man dagarna när man är mamma ledig mer, man myser mer med barnen för man vet att snart en dag ska man börja jobba för fullt igen.
I lördags morse bakade jag och E engelska frukostscones a la Leila till frukost, jag brukar inte baka bröd på morgonen men scones går ju så fort att göra och så är det ju gott.
Recept:
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5dl rå socker
125g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
ägg,mandelspån och rå socker till pensling
-sätt ugnen på 250 grader.
-blanda vetemjöl, salt, bakpulver och rå socker i en bunke.
-tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna
-vispa samman ägg och mjölk.
-blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
-platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i bitar.
-lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och rå socker.
-grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
I dag ska jag och barnen och fika hos en nybliven ett åring.
Ha en bra dag, kram Rebecca.

14 kommentarer:

  1. Inget är som lyxig långfrukost på en ledig helgmorgon. Lugn o ro, gott te o färskt bröd. Dom sconesen måste provas, är dom ur A piece of cake eller?! Såg ursmarrigt ut!!!
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  2. Nybakta scones till frukost, så gott. Jag är ingen större bakerska, men jag älskar bröd! Ha det gott vännen.
    Kramisar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Vid det bordet skulle jag vilja sitta och få äta nybakta scones.
    Kram och ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  4. Hej Rebecca!

    Vi bakade också scones till frukost i helgen! Visst är det gott ändå och lite höstmysigt. Ditt receptfår jag ta och prova nästa gång!

    Det ser så fint ut hos er. Tänk om vi hade en sån stor och prydlig entre!

    Ha en fortsatt skön höstvecka!


    Många kramar
    Karin

    Ps nu när jag ville kika in till dig såg jag att du inte är länkad. Lägger genast till dig!

    SvaraRadera
  5. Åh, visst är det så underbart med en sån "guldkant på livet" frukost! De sconsen såg sååå goda ut! Kram petra

    SvaraRadera
  6. Tack för inlägget ja håller med det blir lite varmare och mer ombonat av höstens färger.

    SvaraRadera
  7. Ååå finns det når bättre än nybakt beöd så säg!!!!
    ~~KRAM ♥ MILLAN~~
    ha en ny fin vecka!!

    SvaraRadera
  8. Hej
    Tack för din kommentar hos mig. Åh vad goda de där sconesen ser ut. Måste jag prova ngn dag. Kram

    SvaraRadera
  9. Oj vad det såg gott ut!!
    Nej det heter nog inte ringklocka egentligen, men jag kommer inte på vad det heter egentligen? Har du några förslag?

    Kram Veronica

    PS: Kul att du också fått smaka lite egenodlade tomater nu!!

    SvaraRadera
  10. Det ska vi baka någon morgon :)

    Kram Åsa & Tyra

    SvaraRadera
  11. Så vacket och så fint du bor. Att få äta färskt nybakt bröd hör till livets glädjeämnen. Skön start på dagen!
    /Lotta

    SvaraRadera
  12. Nybakt bröd till frukost... mm.. det är lyx. Det ska jag nog göra nån helg när mitt kök är helt tillbaka.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Vad härligt att få vakna upp hos dig och få så gott bakat som frukost, då blir väl familjen glada.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  14. Godmorgon vännen. Jag har skickat en utmaning till dig. Och kom ihåg att du gör den bara om du har lust.
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera

Tack, för att du lämnar en kommentar, du gör mig så glad! Kram Rebecca.