Sidor

fredag 22 april 2011

Påskebrev

Hejsan!
Efter en vecka med mycket jobb är vi nu lediga hela familjen i fyra dagar, härligt!
M har börjat med våran altan, golvet är klart och det här så härligt att kunna gå ut genom altandörren, han ska fortsätta med väggar i dag och jag gräva klart runt huset och fylla på grus. I kväll får vi gäster och vi ska laga lite mat.
Det finns nog många olika Påsktraditioner, när jag växte upp i Norrland gick vi runt som påskkärringar och tiggde godis, här i Värmland skickar vi Påskebrev.  Påskebrev är småpaket som man viker av ett A4 pappersom man målat med påskmotiv och som man fyllt med godis. Sen  på Påskafton åker barnen runt till sina vänner, öppnar ytterdörren, slänger in Påskebrevet och skriker GLAD PÅSK!
det är meningen att man inte ska se vem som skickat godiset. Så idag måste vi fylla alla Påskebrev som ska skickas i morgon det blir nog ca 30st......
Ha en bra dag, kram Rebecca.

6 kommentarer:

 1. Påskbrev ja.... nu har ja ingen kvar som skickar... känns lite trist faktisk... men det var ju inte bara kul när ett sextital brev skulle målas o fyllas.....:) nu blir det bara några stycken till några små vänner..... ha en Glad Påsk... KRam Annika

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med påskebrev. Här är det påskkärringar som kommer och tigger godis.

  Pappa gjorde nåt roligt igår. Han skulle åka på stan men tyckte väl att det var synd om det skulle komma några påskkärringar och han inte var hemma. Han ställde iaf ut 7 klubbor på bron i en skål och när han kom tillbaka hem igen så fanns det bara två kvar. Roligt tycker jag och så uppskattat antagligen. Bredvid låg några fina påskkort. Lite överraskad att det fanns klubbor kvar också.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. Glad påsk!
  Hoppas ni får en underbar påsk med massa bus och godis.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Det är en jätterolig tradition, precis så gjorde jag som barn också.
  Önskar dig en god och
  Glad Påsk
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Mysig tradition.Bara så härlig.Önskar dej en Glad Påsk vännen.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 6. När jag var barn firade vi påsk hos mina kusiner i Edane Värmland...där gjorde vi påskebrev som vi kilade runt med i stugorna! Det var verkligen roligt!! Vad kul att traditionen finns kvar!
  Glad Påsk önskar jag dig och din familj!
  Kram, Marita

  SvaraRadera

Tack, för att du lämnar en kommentar, du gör mig så glad! Kram Rebecca.