Sidor

måndag 8 mars 2010

Vårteckenutmaning nr.1


Hejsan!
Detta blir mitt första inlägg om vårteckenutmaningen, det är Viveka som har bloggen humlebacken som har den utmaningen, man ska visa vårtecken varje Måndag och det är jätte kul att följa alla bloggar som är med, vårt land är ju väldigt avlångt och våren kommer ju väldigt olika.
Här hos oss känns det inte som vår ute än, det är så mycket snö men solen värmer och det droppar lite från taken så våren är nog snart på gång.
.
Mina vårtecken i dag kommer inne från, nästan alla mina orkidéer har börjat blomma eller så kommer det knoppar, det är ett vårtecken att dom tycker att det blir ljust och börjar trivas. Jag brukar ofta få frågan om vad jag gör för att dom ska blomma om, men jag gör inget speciellt, självklart får dom vatten en skvätt varje eller varannan vecka, ibland när rötterna ser torra ut brukar jag ställer jag dom i vatten i diskhon tills rötterna är ljusgröna igen.
Och så står dom alla väldigt ljust men inte i söder på sommaren. Om man tycker att orkidéerna är tråkiga när dom inte blommar så ställ den bakom gardinerna och så helt plötsligt kommer det knoppar igen *ler*.
Igår bytte jag till vita smala panellängder i vårt matsalsrum. Det blev nästan ett nytt rum, ljust och så känns det större och högre till tak, vilket vårtecken *ler*.
.
Ha det bra, kram Rebecca.


8 kommentarer:

 1. Vita gardiner tycker jag var ett bra vårtecken, och jättefin orkidé. Här är så soligt och fint, men jag är fortfarande däckad av feber och halsont.
  Kramar till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Jag klarar aldrig att få orkidéer att blomma om.. fattar inte varför.. jag gör precis som du säger, och som alla andra säger... men hos mig vissnar hela bladrosetten ner direkt när blommorna har vissnat... trist..

  SvaraRadera
 3. Orkideer har jag gett upp, dom vill inte finnas hos mej. Det låter så lätt för andra att sköta dom men....
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Grymt snygg tapet!
  hihi vilka roliga orkidéer du har som blygt bara vill börja blomma om de får gömma sig bakom en gardin ;) Underbara foton! Jag har också fått fart på en av mina som blommade fint nu när jag kom hem efter en vecka i Gbg. Mina verkar dock inte lida utav blyghet utan det som funkade här var ett 4 timmar långt bad i vatten med orkidénäring :O Jag glömmer jämt att vattna dem om vinter....

  Jättekul att du också är med och vårteckensbloggar.

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 5. Åh så härligt med vårtecken!!! Längtar verkligen tills det att snö ska tina bort!! Kram

  SvaraRadera
 6. Hej vännen och vilken vacker Orkidé och vad härligt med vårtecken jag längtar!!! Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Oj, en lång kvist du har på din orikdée. Vi har också orikdée som blommar, visst är dom vackra?!
  Nästa vecka blir det ca plusgrader på 9,då kommer det smälta mycket snö. Skönt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag brukar också gömma orkidéerna bakom gardinerna. Sedan, när de blommar, så är de ju så otroligt vackra.:-) kram Stina

  SvaraRadera

Tack, för att du lämnar en kommentar, du gör mig så glad! Kram Rebecca.