Sidor

lördag 5 mars 2011

Tid till mina blommor

Hejsan!
I dag skiner solen här och det är en jätte fin dag om man sitter inne och ser ut för det blåser jätte mycket, men inne har jag fått vårkänslor. Två av barnens kusiner har varit här idag och då har jag fått lite tid över till mina blommor för med en kusin på snart 11 år så behöver mamman inte vara med och leka så mycket. 
Jag har länge tänkt att sätta om mina pelargoner, det är första gången jag har övervintrat pelargoner så jag vet inte riktigt om jag har gjort rätt. Jag har ingen bra plats att vinterförvara dom men jag fick ett tips att jag kunde gömma dom i ett fönster bakom gardinerna och det har jag gjort, och så har jag tagit skott, så nu hoppas jag att jag ska få fina, stora pelargoner till sommaren. Jag har även sått tomat, basilika och timjanfrön i min pluggbox, så nu är det bara att vänta på tillväxt.
  Hoppas att ni har en bra helg, kram Rebecca.

9 kommentarer:

 1. VIsst är det härligt att våren är här :) Hoppas det går bra med dina pelargoner, det verkar ju vara ett fiffigt sätt att övervintra dem på :) Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Hoppas att dina frön snart tittar fram. Tror säkert att du lyckas med pellisarna då de är svåra att ta död på tycker jag. Med lite näring ca 4 veckor efter omplanteringen gör susen.

  Ha en underbar lördag

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. Ja fy vad det blåst kallt idag. Två timmar på utomhusloppis sen var jag stelfrusen, men vad gör man inte för att få fynda...
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Det har vart rena aprilvädret här idag. Allt från sol till snöstorm till sol igen. Är väl iochför sig ett vårtecken bara det ;)
  Så som du gjort har jag övervintrat nåra pelargonier oxå. De har även börjat växa till sig innan jordbytet. Kan man klippa ner dem nu lr är det för sent?
  Ha en skön kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Gomorron
  Du kommer säkert lyckas med dina pelargoner, mysigt och ha en dag och pyssla med blommorna. Jag slängde alla mina i höstas, ska börja om på nytt nu i vår.
  Hoppas du får en solig fin söndag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Härligt!
  Har beställt endel frön som kommer i nu i mars, DÅ ska det planterqs!!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 7. Jag har en liten tävling hos mig som du gärna får vara med i.
  Ha en fortsatt bra söndag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Hej Becca.
  Nu är jag med i din utlottning, vill för allt i världen inte missa den, länkar med bild.
  Du har gjort rätt med pellisarna, jag har alltid pellisar, men i år, så har jag slarvat vet inte om någon överlever.
  Jag har satt tomatfrön, jag som brukar sätta så mycket, det blir inte alltid av i år vet jag inte
  Hur det ska bli, har inte satt något förutom tomat.
  Men det finns inget som känns så mysigt som när man ser de små plantorna börja växa. Lycka till med dem.
  Ha en bra kväll, och en fin vecka, med mycket solsken.
  Kram Zara.

  SvaraRadera
 9. Smart tips med att gömma pelargonerna bakom en gardin! Åh nu får jag ångest, jag borde också ta tag i årets frösådd, jag som egentligen ääälskar det. Bara lite svårt att hinna just nu. Men jag har jord, fröer och odlingstråg hemma, samt skallen full med idéer, så det är väl bara att få tummen ur! =)

  Ha en skön vecka!
  Kram Veronica

  SvaraRadera

Tack, för att du lämnar en kommentar, du gör mig så glad! Kram Rebecca.